Σεμινάριο Photoshop και επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας

Το PHOTOSHOP είναι το κορυφαίο πρόγραμμα στην σύγχρονη επεξεργασία της φωτογραφίας.

Μπορεί να οδηγήσει την επεξεργασία της φωτογραφίας σε ανώτερα επίπεδα, αυτό δηλαδή που επιθυμεί και ο κάθε φωτογράφος που ασχολείται σοβαρά με τη φωτογραφία. Με δεδομένο ότι η φωτογραφία δεν τελειώνει με τη λήψη, αλλά εκεί αρχίζει η δημιουργική της πορεία, το PHOTOSHOP είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για να βοηθήσει σ΄αυτό. Είναι ένα πρόγραμμα που συνεχώς εξελίσσεται και αναβαθμίζεται με σκοπό να προσφέρει όσο περισσότερα εφόδια μπορεί στο φωτογράφο.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, που ενδιαφερόταν ανέκαθεν για την επιμόρφωση των μελών και των φίλων της, συμπεριλαμβάνει πάντα το PHOTOSHOP, στα ετήσια σεμινάριά της.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:  το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους που δε γνωρίζουν το πρόγραμμα ή έχουν τις βασικές του  γνώσεις. Γι αυτό ξεκινάμε από την αρχή, από τη δομή του προγράμματος,  γίνεται η παρουσίαση των σημαντικότερων λειτουργιών του προγράμματος όπως, η εργαλειοθήκη, τα layers τα φίλτρα κλπ. Γίνεται ασφαλώς αναφορά στην ACR και τα υπόλοιπα σημαντικά εργαλεία του προγράμματος που πρέπει να γνωρίζει ο σύγχρονος φωτογράφος και πολλές ασκήσεις... Το  σεμινάριο κλείνει με την θεωρητική προσέγγιση της επεξεργασίας. Αναλύεται στους συμμετέχοντες τι πρέπει να επιδιώκουμε με την επεξεργασία των φωτογραφιών μας, πως πρέπει να αρχίζει και που να τελειώνει.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου:  Το σεμινάριο διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAMS. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν το σεμινάριο από το υπολογιστή τους στο χώρο τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται να ‘’κατεβάσουν’’ κανενα πρόγραμμα ούτε απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός πλην του μικροφώνου και της κάμερας που έχουν ενσωματωμένα όλα τα λαπτοπ. Η πείρα μας από τη διεξαγωγή με αυτό το τρόπο του σεμιναρίου από την προηγούμενη περίοδο  απέδειξε ότι το σεμινάριο όταν διεξάγεται μ’ αυτό το τρόπο είναι πιο άμεσο, γιατί ο εκπαιδευόμενος διαχειρίζεται την ίδια οθόνη με τον εισηγητή, και μπορεί άμεσα να εκφράσει οποιαδήποτε απορία του. Επίσης το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης του μαθήματος, που βοηθάει στην επανάληψη και μπορεί ο εκπαιδευόμενος να το έχει στη διάθεσή του, για όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. 

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλα τα μέλη και φίλους της ΕΦΕ που θέλουν να μάθουν τον τρόπο και την πρακτική  μιας ολοκληρωμένης επεξεργασίας των φωτογραφιών τους και όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αφού διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη. 

Διάρκεια του σεμιναρίου. Το σεμινάριο   διαρκεί περίπου ένα εξάμηνο, δηλαδή 24 δίωρα και θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη απόγευμα 19:00- 21:00. Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ‘’Βεβαίωση παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: Εγγραφή 40 ευρώ και 40 ευρώ τον μήνα (6 μήνες χ 40 ευρώ). 

Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και ενημέρωσης μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον εισηγητή του σεμιναρίου μετά από συνεννόηση.

Υπεύθυνος Σεμιναρίου : Κυριάκος Κόκκος: kyriakos.kokkos@efe.com.gr 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022