Σεμινάριο Lightroom

το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας και διαχείρισης φωτογραφικού αρχείου

Το σεμινάριο διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAM

Το LIGHTROOM είναι ένα πρόγραμμα της Adobe στο οποίο ενσωματώθηκαν όλες οι φωτογραφικές ανάγκες,   στην επεξεργασία, στην ταξινόμηση, στην οργάνωση και αποθήκευση, στην προβολή, στην  εκτύπωση, στο ''ανέβασμα'' στο  διαδίκτυο και γενικά στη χρήση της φωτογραφίας στη σύγχρονή της μορφή.         

Υποστηρίζει  όλα τα  φωτογραφικά αρχεία. Χρησιμοποιείται  για την οργάνωση, προβολή, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση φωτογραφιών, για δημιουργία συλλογών, για δημιουργία ομάδων φωτογραφιών που η αναζήτησή τους γίνεται με λέξεις κλειδιά και με πολλά ακόμα κριτήρια. Μπορεί να επεξεργαστεί απόλυτα τις φωτογραφίες, με φωτογραφικό τρόπο και αν χρειαστεί συνεργάζεται με το  PHOTOSHOP (για τοπικές επεξεργασίες κυρίως) προκειμένου να  τελειοποιηθεί η επεξεργασία με ιδανικό αποτέλεσμα Με τις νέες προσθήκες-ανανεώσεις καλύπτει και μεγάλο μέρος από την ανάγκη να μετάβασης σε άλλο πρόγραμμα. Δημιουργεί slide show και photobooks που μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας σε συνεργαζόμενες εταιρείες μέσω ίντερνετ ή να εξαχθούν σε μορφή JPEG και να τυπωθούν όπου θέλει ο χρήστης. Στις νέες προσθήκες της Adobe στο πρόγραμμα, περιλαμβάνεται και η χρήση του GPS για οργάνωση των φωτογραφιών, βάσει γεωγραφικών δεδομένων. Τυπώνει  εύκολα και γρήγορα με απεριόριστες δυνατότητες για επιμέρους   τροποποιήσεις. Τέλος  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανέβασμα  φωτογραφιών στο διαδίκτυο, στα social media και για δημιουργία site.  

Το LIGHTROOM συμπερασματικά,  είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που περιλαμβάνει, ολόκληρο των φάσμα των εργασιών ενός σύγχρονου φωτογράφου μετά τη λήψη.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου:  Το σεμινάριο διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAM. Οι συμμετέχοντες παρακολουθουν το σεμινάριο απο το υπολογιστή τους στο χώρο τους, χωρίς να μετακινηθούν. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται να ‘’κατεβάσουν’’ κανενα πρόγραμμα ούτε απατείται ιδιαίτερος εξοπλισμός πλην του μικροφώνου και της καμερας που έχουν ενσωματωμένα όλα τα λαπτοπ. Η εμπειρία μας από τη διεξαγωγή του σεμιναρίου με αυτό το τρόπο, απέδειξε ότι είναι πιο άμεσο γιατί ο εκπαιδευόμενος διαχειρίζεται την ίδια οθονη με τον εισηγητή, και μπορεί αμεσα να εκφράσει οποιαδήποτε απορία του. Επίσης το προγραμμα έχει τη δυνατότητα βιντεοσκοπησης του μαθήματος, που βοηθάει στην επανάληψη και μπορεί να το έχει  το βίντεο στη διάθεσή του για όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. 

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλα τα μέλη και φίλους της ΕΦΕ που θέλουν να μάθουν τον τρόπο και την πρακτική  μιας ολοκληρωμένης επεξεργασίας των φωτογραφιών τους, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αφου διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη. 

Διάρκεια:  Το σεμινάριο   διαρκεί περίπου επτά μήνες, δηλαδή 28 δίωρα και θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα απόγευμα 19:00- 21:00. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ‘’Βεβαίωση παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: Εγγραφή 45 ευρώ και 45 ευρώ τον μήνα (7μήνες χ 45 ευρώ). Για τα ενεργά μέλη, εγγραφή 40 ευρώ και 40 ευρώ τον μήνα (7μήνες χ 40 ευρώ).

Εγγραφές: στα γραφεία της ΕΦΕ, από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, Δευτ.-Παρ. 6-9μμ. Τηλ.2108228131.

Υπεύθυνος Σεμιναρίου: Κυριάκος Κόκκος (6947372463 – kyriakos.kokkos@efe.com.gr )