Σεμινάριο Ιστορίας Τέχνης & Φωτογραφίας

Ο κύκλος των διαλέξεων της περιόδου 2023 / 2024 ξεκινά την 3/11/2023, περιλαμβάνει 11 διαλέξεις διάρκειας  90 λεπτών και θα  διεξάγεται την 1η και την 3η Παρασκευή κάθε μήνα στις 19:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, τις απαραίτητες γνώσεις, σχετικά με την Ιστορία της Τέχνης και την Φωτογραφία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους  επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά τον τρόπο με τον οποίο η εφεύρεση της φωτογραφίας επέφερε ριζικές αλλαγές στη φυσιογνωμία  των εικαστικών τεχνών, και ιδιαίτερα της ζωγραφικής, από τις αρχές του 19ου αι. έως σήμερα. 

Το πρόγραμμα των διαλέξεων περιλαμβάνει τη θεματολογία: Πριν τη φωτογραφία, οι εικαστικές τέχνες και το ιδεώδες της πιστής μίμησης της φύσης, η εφεύρεση της φωτογραφίας, το πορτρέτο, Το φωτογραφικό γυμνό, νεκρές φύσεις, η τοπιογραφία, όταν η φωτογραφία συναντά το θέατρο, Φωτογραφία και μοντερνισμός,  Φωτογραφία και μεταμοντερνισμός, Φωτογραφία σήμερα.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου: 

Οι διαλέξεις θα διεξάγονται στο χώρο της ΕΦΕ.

Με το πέρας  του σεμιναρίου θα δοθεί ‘’Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ τον μήνα (χ 6 μήνες)  και 40 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής. Για τα ενεργά μέλη της ΕΦΕ, 30 ευρώ τον μήνα (χ 6 μήνες)  και 30 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής. Προπληρωμή 200 ευρώ συνολικά και για τα μέλη 180 ευρώ.

Εισηγήτρια του  σεμιναρίου, Χριστίνα Σωτηροπούλου  (Τηλ 6934864957 e-mail: sotiropoulouchristina@yahoo.com)

Εγγραφές από  4η Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΕΦΕ καθημερινές 6-9 μμ. Και αποστολή e-mail  για δήλωση ενδιαφέροντος και  στοιχείων στη διεύθυνση: office@efe.com.gr        

ΕΝΑΡΞΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΝ 3/11/ 2023