Σεμινάριο Φωτογραφίας

Το σεμινάριο φωτογραφίας της ΕΦΕ, αναβαθμισμένο το σεμινάριο διεξάγεται με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη.

Ο κύκλος μαθημάτων της περιόδου 2023 / 2024 ξεκινά την Τρίτη  24  Οκτωβρίου. Το σεμινάριο φωτογραφίας της ΕΦΕ, είναι  διάρκειας  οκτώ (8) μηνών,  και θα  διεξάγεται κάθε  Τρίτη 19:00-21:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, τις απαραίτητες γνώσεις, σε τέσσερες βασικους τομείς: στην εκμάθηση της φωτογραφικής μηχανής και του ψηφιακού εξοπλισμού, της διαδικασίας λήψης, των βασικών θεμάτων της ψηφιακής φωτογραφίας και τους κανόνες της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε προχωρημένους που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία. 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει σύντομες αναφορές στην Ιστορία της φωτογραφίας, στην αναλογική φωτογραφία, δίνεται έμφαση στη λειτουργία και χειρισμό των ψηφιακών μηχανών και στον σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό, στο σύγχρονο ‘’ψηφιακό  θάλαμο’’ (PC, ΟΘΟΝΗ, PRINTER) και στη ψηφιακή φωτογραφία γενικότερα. Επίσης αφιερώνεται χρόνος στη σωστή εκμάθηση της διαδικασία λήψης, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά  με  φωτογραφίσεις εντός και εκτός στούντιο. Σο σεμινάριο γίνεται παρουσίαση κριτική των φωτογραφιών των  συμμετεχόντων και επισήμανση των λαθών. Τέλος δίνεται  έμφαση  στη καλλιτεχνική φωτογραφία, που είναι και το αντικείμενο της ΕΦΕ, με τη θεωρητική διδασκαλία των βασικών αρχών αλλά και με την παρουσίαση του έργου των μεγάλων φωτογράφων, και των καλλιτεχνικών ρευμάτων στη φωτογραφία. Για   την πρακτική εξάσκηση γίνονται πολλές φωτογραφίσεις  στο στούντιο  και σε εξωτερικούς χώρους με την επίβλεψη των διδασκόντων σε όλα τα βασικά θέματα της φωτογραφίας.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου:  τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά στο χώρο της ΕΦΕ. Υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής του σεμιναρίου για τα θεωρητικά μαθήματα με τηλεδιάσκεψη, αν το επιθυμούν οι συμμετέχοντες. Η  πρακτική εξάσκηση γίνεται στο στούντιο της ΕΦΕ   σε ολιγομελή τμήματα 4-5 ατόμων  και  σε κατάλληλους εξωτερικούς χώρους ανάλογα με το θέμα της φωτογράφισης.

Με το πέρας  του σεμιναρίου χορηγείται ‘’Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: 45 ευρώ τον μήνα (χ 8 μήνες)  και 45 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής.                     

Υπεύθυνος σεμιναρίου, Κυριάκος Κόκκος (Τηλ 6947372463, e-mail: Kyriakos.kokkos@efe.com.gr)

Εγγραφές από  4η Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΕΦΕ καθημερινές 6-9 μμ. Και αποστολή  μέιλ  για δήλωση ενδιαφέροντος και  στοιχείων στη διεύθυνση: office@efe.com.gr        

ΕΝΑΡΞΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023