Σεμινάριο Φωτισμού - Τεχνικές Φωτισμού & Φωτογραφία

Ο κύκλος μαθημάτων της περιόδου 2023 / 2024 ξεκινά την 18/10/2023. Το σεμινάριο φωτισμού της ΕΦΕ, είναι  διάρκειας    οκτώ (8) μηνών,  και θα  διεξάγεται κάθε  Τετάρτη  20:00  - 21:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, τις απαραίτητες γνώσεις, πάνω στο φωτισμό, τόσο στον φυσικό αλλά και στον τεχνητό με ανάλυση και εκτενή πρακτική.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον φωτισμό αλλά και σε αρχάριους με την προϋπόθεση ότι το επίπεδό τους στη φωτογραφία τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν το εν λόγω σεμινάριο μιας και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ήδη καλή γνώση της φωτογραφίας, της χρήσης της φωτογραφικής τους μηχανής αλλά των τεχνικών όρων αυτής.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει τη θεματολογία: 

Φύση του φωτός, Φωτομετρία, Οπτική αντίληψη, Μορφή & Φως, Ο ρόλος της σκιάς, Τονικές Αναλογίες, Χρωματική θεωρία, Τέχνη & Φως, Φυσικό Φως & Φωτογραφία, Τεχνητό Φως & Φωτογραφία, Συνδυασμός Φυσικού & Τεχνητού Φωτισμού, Μελέτη & Σχεδιασμός φωτισμού, Μοντελοποίηση Φωτισμού καθώς και πρακτική εξάσκηση πάνω στον φωτισμό τόσο σε περιβάλλον στούντιο όσο και εκτός.

Για   την πρακτική εξάσκηση θα υλοποιηθούν φωτογραφίσεις  σε στούντιο και σε εξωτερικούς χώρους με την επίβλεψη του διδάσκοντα σε όλα τα βασικά θέματα του σεμιναρίου ενώ οι συμμετέχοντες θα καλούνται να ολοκληρώνουν μικρές εργασίες πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές του σεμιναρίου που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της ύλης ενώ παράλληλα θα εργαστούν και σε ετήσια θεματική.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου: 

Για τα μαθήματα που απαιτείται φυσική παρουσία, για λόγους πρακτικής εξάσκησης  και για φωτογραφίσεις οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της ΕΦΕ, σε ολιγομελή τμήματα. 

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου, που δεν απαιτείται η φυσική παρουσία θα διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAM.

Με το πέρας  του σεμιναρίου θα δοθεί ‘’Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ τον μήνα (χ 8μήνες)  και 50 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής.  Για τα μέλη 45 ευρώ τον μήνα (χ 8μήνες)  και 45 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής.   

Εισηγητής του  σεμιναρίου, Πάνος Ζουλάκης  (Τηλ 6974394985 e-mail: pzoulakis@gmail.com

Εγγραφές από  4η Σεπτεμβρίου στα Γραφεία της ΕΦΕ καθημερινές 6-9 μμ. Και αποστολή  μέιλ  για δήλωση ενδιαφέροντος και  στοιχείων στη διεύθυνση: office@efe.com.gr        

ΕΝΑΡΞΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΝ 18/10/ 2023