Σεμινάριο Φωτογραφίας

Το σεμινάριο διεξάγεται ανάλογα με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα: με τηλεδιάσκεψη ή με φυσική παρουσία.

Ο κύκλος μαθημάτων της περιόδου 2022 / 2023 ξεκινά την Τρίτη  25  Οκτωβρίου. Το σεμινάριο φωτογραφίας της ΕΦΕ, είναι  διάρκειας  οκτώ (8) μηνών,  και θα  διεξάγεται κάθε  Τρίτη 19:00-21:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, τις απαραίτητες γνώσεις, σε τέσσερες βασικούς τομείς: στην εκμάθηση της φωτογραφικής μηχανής και του ψηφιακού εξοπλισμού, της διαδικασίας λήψης, των βασικών θεμάτων της ψηφιακής φωτογραφίας και τους κανόνες της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε προχωρημένους που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία. 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει σύντομες αναφορές στην Ιστορία της φωτογραφίας, στην αναλογική φωτογραφία, δίνεται έμφαση στη λειτουργία και χειρισμό των ψηφιακών μηχανών και στον σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό, στο σύγχρονο ‘’ψηφιακό  θάλαμο’’ (PC, ΟΘΟΝΗ, PRINTER) και στη ψηφιακή φωτογραφία γενικότερα. Επίσης αφιερώνεται χρόνος στη σωστή εκμάθηση της διαδικασία λήψης, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά  με  φωτογραφίσεις εντός και εκτός στούντιο. Σο σεμινάριο γίνεται παρουσίαση κριτική των φωτογραφιών των  συμμετεχόντων και επισήμανση των λαθών. Τέλος δίνεται  έμφαση  στη καλλιτεχνική φωτογραφία, που είναι και το αντικείμενο της ΕΦΕ, με τη θεωρητική διδασκαλία των βασικών αρχών αλλά και με την παρουσίαση του έργου των μεγάλων φωτογράφων, και των καλλιτεχνικών ρευμάτων στη φωτογραφία. Για   την πρακτική εξάσκηση γίνονται πολλές φωτογραφίσεις  στο στούντιο  και σε εξωτερικούς χώρους με την επίβλεψη των διδασκόντων σε όλα τα βασικά θέματα της φωτογραφίας.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου:  Υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής του σεμιναρίου ανάλογα με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα. Αν τα μέτρα για τον covid -19 είναι όπως τα περυσινά  τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου, που δεν απαιτείται η φυσική παρουσία θα διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAMS. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν το σεμινάριο από τον υπολογιστή τους στο χώρο τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται να ‘’κατεβάσουν’’ κανένα πρόγραμμα ούτε απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός πλην του μικροφώνου και της κάμερας που έχουν ενσωματωμένα όλα τα λαπτοπ. Για τα μαθήματα που απαιτείται φυσική παρουσία για λόγους πρακτικής εξάσκησης  και για φωτογραφίσεις οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της ΕΦΕ, σε ολιγομελή τμήματα 3-4 ατόμων με την σχολαστική τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. Αν  δεν υπάρχουν υγειονομικά μέτρα  τότε τα μαθήματα θα διεξάγονται κανονικά στο χώρο της ΕΦΕ.

Με το πέρας  του σεμιναρίου θα δοθεί ‘’Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ τον μήνα (χ 8 μήνες)  και 40 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής.   

Υπεύθυνος σεμιναρίου, Κυριάκος Κόκκος (Τηλ 6947372463, e-mail: kyriakos.kokkos@efe.com.gr)

ΕΝΑΡΞΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022