Σεμινάριο Lightroom και ψηφιακής φωτογραφίας

Tο πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας και διαχείρισης φωτογραφικού αρχείου.

Το σεμινάριο διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAMS.

Το LIGHTROOM είναι ένα πρόγραμμα της Adobe στο οποίο ενσωματώθηκαν όλες οι φωτογραφικές ανάγκες,   στην επεξεργασία, στην ταξινόμηση, στην οργάνωση και αποθήκευση, στην προβολή, στην  εκτύπωση,    στο ''ανέβασμα'' στο  διαδίκτυο και γενικά στη χρήση της φωτογραφίας στη σύγχρονή της μορφή.         

Υποστηρίζει  όλα τα  φωτογραφικά αρχεία. Χρησιμοποιείται  για ταξινόμηση και αρχειοθέτηση φωτογραφιών, για δημιουργία συλλογών, για   δημιουργία ομάδων φωτογραφιών που η αναζήτησή τους γίνεται με λέξεις κλειδιά  και με πολλά ακόμα   κριτήρια. Και  όλα αυτά χωρίς να προσθέτετε ΜΒ στο σκληρό δίσκο του PC εκτός από το αρχικό   μέγεθος των φωτογραφιών (οι οποίες μένουν αναλλοίωτες). Μπορεί να επεξεργαστεί απόλυτα τις φωτογραφίες, με φωτογραφικό τρόπο και αν χρειαστεί συνεργάζεται με το  PHOTOSHOP (για τοπικές επεξεργασίες κυρίως) προκειμένου να  τελειοποιηθεί η επεξεργασία με ιδανικό αποτέλεσμα.          

Οργανώνει  την προβολή των φωτογραφιών σε επαγγελματικό επίπεδο,  με πολλούς   τρόπους και έχει τη δυνατότητα να την εξάγει με μορφή video (με πολλές αναλύσεις) ή   με μορφή PDF.   

Δημιουργεί photobooks που μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας σε συνεργαζόμενες εταιρείες μέσω ίντερνετ ή να εξαχθούν σε μορφή JPEG και να τυπωθούν όπου θέλει ο χρήστης.

Στις νέες προσθήκες της Adobe στο πρόγραμμα, περιλαμβάνεται και η χρήση του GPS για οργάνωση των φωτογραφιών, βάσει γεωγραφικών δεδομένων.

Τυπώνει  εύκολα και γρήγορα με απεριόριστες δυνατότητες για επιμέρους   τροποποιήσεις.  Τέλος  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο, στα social media και για δημιουργία site.  

Το LIGHTROOM συμπερασματικά,  είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που περιλαμβάνει, ολόκληρο των φάσμα των εργασιών ενός σύγχρονου φωτογράφου μετά τη λήψη.

Ψηφιακή  φωτογραφία 

Στο σεμινάριο γίνεται  ενημέρωση για την ψηφιακή φωτογραφία (βασικές αρχές – στοιχεία, ορολογία) παρέχονται οι γνώσεις που χρειάζονται, όσοι θέλουν να περάσουν από την αναλογική στη ψηφιακή φωτογραφία. Δηλαδή όλα όσα θέματα της ψηφιακής φωτογραφίας πρέπει  να γνωρίζει, όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με την επεξεργασία της.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου:  Το σεμινάριο διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAMS. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν το σεμινάριο από το υπολογιστή τους στο χώρο τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται να ‘’κατεβάσουν’’ κανένα πρόγραμμα ούτε απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός πλην του μικροφώνου και της κάμερας που έχουν ενσωματωμένα όλα τα λαπτοπ. Η πείρα από τη διεξαγωγή με αυτό το τρόπο του σεμιναρίου από την προηγούμενη περίοδο απέδειξε ότι το σεμινάριο όταν διεξάγεται μ’ αυτό το τρόπο είναι  πιο άμεσος  γιατί ο εκπαιδευόμενος διαχειρίζεται την ίδια οθόνη με τον εισηγητή, και μπορεί άμεσα να εκφράσει οποιαδήποτε απορία του. Επίσης το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης του μαθήματος, που βοηθάει στην επανάληψη και μπορεί ο εκπαιδευόμενος να το έχει στη διάθεσή του για όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. 

 Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλα τα μέλη και φίλους της ΕΦΕ που θέλουν να μάθουν τον τρόπο και την πρακτική  μιας ολοκληρωμένης επεξεργασίας των φωτογραφιών τους, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αφού διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη. 

Διάρκεια:  Το σεμινάριο   διαρκεί περίπου ένα εξάμηνο, δηλαδή 24 δίωρα και θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα απόγευμα 19:00- 21:00. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ‘’Βεβαίωση παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: Εγγραφή 40 ευρώ και 40 ευρώ τον μήνα (6 μήνες χ 40 ευρώ). 

Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και ενημέρωσης μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον εισηγητή του σεμιναρίου μετά από συνεννόηση.

Υπεύθυνος Σεμιναρίου : Κυριάκος Κόκκος, kyriakos.kokkos@efe.com.gr )

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:  Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022