Σεμινάριο Φωτισμού

Τεχνικές Φωτισμού & Φωτογραφία

Ο κύκλος μαθημάτων της περιόδου 2022 / 2023 ξεκινά την 12/10/2022. Το σεμινάριο φωτισμού της ΕΦΕ, είναι  διάρκειας    έξι (6) μηνών,  και θα  διεξάγεται κάθε  Τετάρτη   20:00  - 21:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, τις απαραίτητες γνώσεις, πάνω στο φωτισμό, τόσο στον φυσικό αλλά και στον τεχνητό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε προχωρημένους που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον φωτισμό με την προϋπόθεση ότι το επίπεδό τους στη φωτογραφία τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν το εν λόγω σεμινάριο μιας και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ήδη καλή γνώση της φωτογραφίας, της χρήσης της φωτογραφικής τους μηχανής αλλά των τεχνικών όρων αυτής.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει τη θεματολογία: 

Φύση του φωτός, Φωτομετρία, Οπτική αντίληψη, Μορφή & Φως, Ο ρόλος της σκιάς, Τονικές Αναλογίες, Χρωματική θεωρία, Τέχνη & Φως, Φυσικό Φως & Φωτογραφία, Τεχνητό Φως & Φωτογραφία, Συνδυασμός Φυσικού & Τεχνητού Φωτισμού, Μελέτη & Σχεδιασμός φωτισμού, Μοντελοποίηση Φωτισμού.

Για   την πρακτική εξάσκηση θα υλοποιηθούν φωτογραφίσεις  σε στούντιο και σε εξωτερικούς χώρους με την επίβλεψη του διδάσκοντα σε όλα τα βασικά θέματα του σεμιναρίου ενώ οι συμμετέχοντες θα καλούνται να ολοκληρώνουν εργασίες πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές του σεμιναρίου.

Τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου: 

 Υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής του σεμιναρίου ανάλογα με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα. Αν τα μέτρα για τον covid -19 είναι όπως τα περυσινά  τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου, που δεν απαιτείται η φυσική παρουσία θα διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα MICROSOFT TEAMS. 

Για τα μαθήματα που απαιτείται φυσική παρουσία για λόγους πρακτικής εξάσκησης  και για φωτογραφίσεις οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της ΕΦΕ, σε ολιγομελή τμήματα 3-4 ατόμων με την σχολαστική τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. Αν  δεν υπάρχουν υγειονομικά μέτρα  τότε τα μαθήματα θα διεξάγονται κανονικά στο χώρο της ΕΦΕ.

Με το πέρας  του σεμιναρίου θα δοθεί ‘’Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ τον μήνα (χ 6 μήνες)  και 50 ευρώ το δικαίωμα εγγραφής.                     

Εισηγητής του σεμιναρίου, Πάνος Ζουλάκης, e-mail: pzoulakis@gmail.com