Εισαγωγικό Workshop Φωτογράφισης Καλλιτεχνικού Γυμνού

Σκοπός του workshop, είναι η ανάδειξη του γυμνού στη καλλιτεχνική φωτογραφία, η εξοικείωση των φωτογράφων, μελών και φίλων της ΕΦΕ με το θέμα ώστε με το τέλος του σεμιναρίου να έχουν αποκτήσει την εμπειρία και τις γνώσεις για να ασχοληθούν σοβαρά, με τον συγκεκριμένο τομέα της φωτογραφίας. Παράλληλα  να δημιουργηθεί ένα σύνολο έργου, που να επιτρέψει στα μέλη του σεμιναρίου τη συμμετοχή τους σε μια έκθεση και την ανάδειξη των πρώτων  επιτευγμάτων  τους. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους και φίλους της φωτογραφίας που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το θέμα ή δεν έχουν μεγάλη πείρα στη φωτογράφιση γυμνού.

Η έναρξη του σεμιναρίου υπολογίζεται για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και το τέλος του περίπου τον Ιούνιο. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και φωτογραφίσεις με αξιόλογα  μοντέλα. Τα θεωρητικά μαθήματα έχουν σκοπό την πρώτη επαφή με το θέμα, την ιστορική αναδρομή της φωτογραφίας γυμνού από την αρχή της φωτογραφίας μέχρι σήμερα καθώς και τα καλλιτεχνικά ρεύματα που εμφανίστηκαν σ’ αυτήν την περίοδο. Περιλαμβάνει επίσης θεωρητικά και πρακτικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην σωστή προσέγγιση της φωτογράφισης του γυμνού. 

Τα  μαθήματα και οι φωτογραφίσεις θα γίνονται στο στούντιο της ΕΦΕ κάθε 15ημερο, τα Σαββατοκύριακα και θα είναι διάρκειας δύο ωρών. Θα  γίνουν 12-14 φωτογραφίσεις, από τις οποίες οι δύο τουλάχιστον, θα είναι στην ύπαιθρο με φυσικό φως. Οι ώρες θα είναι 10:30-12:30 ή 13:00-15:00. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε γκρουπ 4-6 ατόμων και θα ορίσουν την συμμετοχή τους ανάλογα με τη μέρα που τους εξυπηρετεί : Σάββατο ή Κυριακή. Η εγγραφή στο workshop προϋποθέτει και τη συμμετοχή σε όλες τις φωτογραφίσεις.

Κατά τη διάρκεια του workshop θα γίνεται κριτική των φωτογραφιών  των συμμετεχόντων  και οι καλύτερες φωτογραφίες θα αποτελέσουν την έκθεση πορτρέτου που θα διοργανωθεί στο τέλος του workshop. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ‘’Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου’’.

Κόστος συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν για εγγραφή  στο workshop το ποσό των 40 ευρώ (30 για τα μέλη), το οποίο θα συμπεριλαμβάνει συγχρόνως και το κόστος των θεωρητικών μαθημάτων. Το κόστος των φωτογραφίσεων είναι 30 ευρώ (25 για τα μέλη), σε κάθε  δίωρη φωτογράφιση,  σε γκρουπ των 4-5 ατόμων  και στη τιμή συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των μοντέλων.

Έναρξη  τμήματος: Κυριακή  5 Νοεμβρίου 2022

Για πληροφορίες - εγγραφές: 

α. Στα γραφεία & τηλέφωνα της ΕΦΕ

β. Στον υπεύθυνο του Σεμιναρίου, Κυριάκο Κόκκο

Τηλ 6947372463 e-mail: kyriakos.kokkos@efe.com.gr