Έκθεση στην ΕΦΕ με φωτογραφίες 2 Γάλλων Gontran Frauciel και του Jean Banq

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 16th Athens International Festival if Artistic Photography, που φέτος αφιερωμένο στυη φωτογραφία γυμνού, το Athens FIAP Exhibition Center, φιλοξενεί το έργο δυο Γάλλων Φωτογράφων.

Του Gontran Frauciel και του Jean Banq. Οι δύο Γάλλοι φωτογράφοι μας παρουσιάζουν το έργο τους που είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία γυμνού με την ιδιαίτερη ματιά και τεχνοτροπία τους. 

Gontran Frauciel

Παρουσιάζει το έργο του με τίτλο : "Το Υπέροχο Γυναικείο"

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ως οπτικός, έκανε τη μαθητεία του σε ένα ίδρυμα που είχε παράλληλα δραστηριότητα φωτογράφου. Από εκεί γεννιέται το πάθος του για τη φωτογραφία. Μια πολύ μακρά επαγγελματική παραμονή στο Καμερούν τον οδήγησε να αποκτήσει πάθος με τη φωτογραφία άγριας ζωής, κατά τη διάρκεια πολλών φωτογραφικών σαφάρι.

Η άφιξη του digital ήταν μια αποκάλυψη για εκείνον. Στα στούντιο του, παίζοντας με τα φώτα, ενδιαφέρεται πλέον για το "SUBLIME FEMININ". Έκτοτε, από τις καμπύλες μέχρι τα πορτρέτα, δεν σταματά να προσέχει την έκφραση, τη χειρονομία, τη στάση που θα καταφέρει να απαθανατίσει.

Σήμερα, στα έργα του, ο Gontran μεταφράζει με χαρά την αναζήτησή του για γυναικεία αισθητική, που ξεπερνιέται από τη μαγεία του φωτός, είτε σε πορτρέτα είτε σε καλλιτεχνικά γυμνά.

Ο Jean BANQ

Αναφέρει για το έργο του:

Το τέλος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας μού επέτρεψε να συνεχίσω με, φυσικά, περισσότερη διαθεσιμότητα και περισσότερη ζέση το δια βίου πάθος μου: το φλερτ με τα isos και τα pixels. Η δουλειά μου μού επέτρεψε να ταξιδεύω στον κόσμο. Από τότε ανακάλυψα ότι η φωτογραφία, στην περίπτωσή μου, θα μου επέτρεπε ένα άλλο μέσο έκφρασης που δεν απαιτεί απαραίτητα χιλιόμετρα ή μια ξέφρενη αναζήτηση για εξωτισμό.

Θα προκαλέσω λοιπόν τον όρο εικόνες για να χαρακτηρίσω τις φωτογραφίες μου γιατί είναι μια έννοια που αναφέρεται στη δημιουργία και τη φαντασία.

Εξελίσσομαι εδώ και μερικά χρόνια σε αυτό το concept, που μου επέτρεψε να αποκτήσω κάποια αναγνώριση μέσω πολυάριθμων εκδόσεων και εκθέσεων

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20 Μαίου στις 19:30

Διάρκεια έκθεσης :20- 31 Μαίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ