Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ελβετίδας Barbara Huwiler

Η φωτογράφος αναφέρεται στο έργο της, όπως παρακάτω:

Ως κόρη ενός παθιασμένου φωτογράφου, μεγάλωσα με φωτογραφίες και τη μυρωδιά του φωτογραφικού εργαστηρίου. Έβγαλα φωτογραφίες ντοκιμαντέρ για πολλά χρόνια και έτσι ήμουν υπεύθυνη για τα οικογενειακά άλμπουμ της ευρύτερης οικογένειάς μου. Κατά τη διάρκεια μεταγενέστερων ταξιδιών σε χώρες μακριά από τους τουρίστες, όπως η Αϊτή, ένιωσα την επιθυμία να καταγράψω φωτογραφικά τις εντυπώσεις και τις συναντήσεις μου και να χρησιμοποιήσω τις εικόνες για να κάνω προσιτό σε άλλους αυτό που είχα ζήσει. Μέχρι σήμερα, η φωτογραφία δρόμου και ταξιδιού είναι μεγάλο πάθος.

Αγαπώ τους ανθρώπους και οι ιστορίες και οι πολιτισμοί τους με ενδιαφέρουν πολύ. Αυτό μου ανοίγει πολλές πόρτες σε κόσμους που πριν μου ήταν άγνωστοι. Είμαι λοιπόν στο δρόμο για πολλά χρόνια ως φωτογράφος τσίρκου και πότε πότε αναλαμβάνω διεθνή αποστολή ως ειδικός προσκεκλημένος ή μέλος κριτικής επιτροπής. Η φωτογράφηση στο τσίρκο ξύπνησε την ανάγκη για τεχνική αρτιότητα, γι' αυτό και παρακολούθησα το «μάθημα ψηφιακής φωτογραφίας» για δύο χρόνια και το ολοκλήρωσα με κορυφαία βαθμολογία.

Στο μεταξύ, έχω μετατρέψει το πάθος μου σε επάγγελμα και έχω το δικό μου στούντιο στο Birrhard AG. Λατρεύω την ευελιξία που φέρνει αυτό το επάγγελμα στη ζωή μου και μου αρέσει να είμαι στο δρόμο. Είτε ρεπορτάζ εκδηλώσεων, βιομηχανικών ή γάμου, πορτραίτου, ομορφιάς ή αισθητικής γυμνής φωτογραφίας: βρίσκομαι παντού όπου απασχολεί τον κόσμο. Χάρη στον συγκρατημένο, συμπονετικό μου τρόπο, οι φωτογραφημένοι ξεχνούν την κάμερα, γι' αυτό δημιουργούνται πολύ αληθινές, αυθεντικές εικόνες. Εικόνες που λένε ιστορίες.

Εγκαίνια Σάββατο 3 Ιουνίου στις 19:30

Διάρκεια : 3- 12 Ιουνίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ