ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ 2022

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία προκηρύσσει, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οπτικοακουστικών 2022 τους:

28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΠΟΡΆΜΑΤΟΣ  

24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΗΧΟΡΑΜΑΤΟΣ  

5ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  VIDEO ART

και προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΗχοράματοςΔιαποράματοςVideo art
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ


ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

α. Χαράλαμπος Ιωαννίδης, Γενικός Γραμματέας ΕΦΕ.

β. Μεγγρέλης Νίκος Δημοσιογράφος αντιπρόεδρος της ένωσης Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, μέλος ΕΦΕ

γ. Σακελλάκος Σαράντος, φωτογράφος, εικαστικός, μέλος της ΕΦΕ

ΟΡΙΣΜΟΙ

Ηχόραμα: Σειρά εικόνων με ενιαίο θέμα, βασισμένη στον επιτυχημένο συνδυασμό εξαιρετικής εικόνας και κατάλληλου  ήχου (μουσική υπόκρουση με ή χωρίς ηχητικά εφέ, υποχρεωτικά όμως χωρίς λόγο) με στόχο την αισθητική και μόνο απόλαυση του θεατή-ακροατή . Η διάρκεια του έργου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 6  λεπτά, χωρίς κανένα περιορισμό προς τα κάτω.. 

Διαπόραμα: Σειρά εικόνων που  παρουσιάζονται με  λογική αλληλουχία, με σκοπό να μεταφέρουν στον θεατή-ακροατή κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, να αφηγηθούν μια ιστορία, να μεταδώσουν ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα του δημιουργού. Το ηχητικό μέρος περιλαμβάνει λόγο ή αφήγηση και μουσική υπόκρουση ή ηχητικά εφέ. Η ύπαρξη λόγου ή αφήγησης δεν είναι απαραίτητα υποχρεωτική, εφόσον ο τρόπος παρουσίασης επιτρέπει την κατανόηση του περιεχομένου του έργου. Μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια 12 λεπτά.

Video art: Μια ελεύθερη εικαστική έκφραση με διάρκεια μέχρι έξι (6) λεπτά, στην οποία ο δημιουργός παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ιδέα, με ελεύθερο τρόπο. Μπορεί να έχει λόγο  ή μουσική, κατ’ επιλογή του.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στους διαγωνισμούς μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, καθώς και κάθε αλλοδαπός φωτογράφος μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

  1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) ηχοράματα, δύο (2) διαποράματα και δύο (2) Video art σε φορμά  MPEG-4  ή AVI. 
  2. Έργα  που έχουν  διακριθεί σε προηγούμενους  διαγωνισμούς της Ε.Φ.Ε. αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Η επιτροπή υποχρεούται να απονείμει τα βραβεία με την σειρά που αναγράφονται πιο πάνω, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετοχών, χωρίς να παραλείψει ή να προσθέσει κάτι.
  3. Η απονομή των βραβείων και η προβολή των έργων  θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα παραμείνουν στο αρχείο της Ε.Φ.Ε.
  4. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση. 
  5. Η Ε.Φ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: δημόσιες προβολές, προβολή στο κανάλι YouTube της ΕΦΕ, κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό (και σε οποιαδήποτε κατηγορία), αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους. H Ε.Φ.Ε. υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού, το οποίο, μπορεί να εμφανίζεται μέσα στο έργο.
  6. Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστέλλουν μαζί με τα έργα και το Δελτίο συμμετοχής στον διαγωνισμό, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή,  και με την υπογραφή του δηλώνουν ότι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρήση της μουσικής (ως προς τα δικαιώματα).Το  Δελτίο συμμετοχής μπορούν να το κατεβάσουν από το site της ΕΦΕ: http://www.efe.com.gr/diagon.htm
  7. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει τέλος Δεκεμβρίου μεσω του site της ΕΦΕ, http://www.efe.com.gr/diagon.htm και της σελίδας της ΕΦΕ στο FB,  https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSocie... .
  8. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν στον εκθεσιακό χώρο της Ε.Φ.Ε. σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί απο τα παραπάνω links.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

  1.  Με αποστολή μέσω Internet(με το wetransfer, στο e-mail: contest@efe.com.gr με την ένδειξη «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΠΤΙΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ 2022.
  2. Σε  USB : στα γραφεία της Ε.Φ.Ε.: Πόντου 12, Ιλίσια ΤΚ 11528 Αθήνα, τηλ. 2108228131, ΔΕ - ΠΑ 18:30-21:00.(Στο εξωτερικό   USB ανάλογου μεγέθους,  αναγράφεται  το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και θα  περιέχει όλες του τις συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Κάθε έργο επισημαίνεται με ξεχωριστό τίτλο της επιλογής του συμμετέχοντος)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΜΕΛΗ: 10 €

ΜΗ ΜΕΛΗ: 15 €

Το δικαίωμα συμμετοχής καταβάλλεται στα γραφεία της Ε.Φ.Ε. ή στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4101101650000016547051819

Δικαιούχος: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.